Blog

Veel mensen zijn gelukkig tot inzicht gekomen dat als je blijft leven zoals je altijd al hebt gedaan, je ook de resultaten zult krijgen in je eigen leven zoals je die altijd hebt gehad.

Dat doet me goed omdat ik heel betrokken ben met het welzijn van de mens, dier en onze prachtige aarde. Een veganistische leefwijze zal de mens helpen gezond te worden en te blijven. De kwaliteit van leven zal toenemen. Ook de dieren zullen niet meer gestresst in vrachtwagens gepropt worden en in doodsangst afgeslacht worden, zonder mededogen! Ik heb ooit gelezen dat de stoffen van die angsten in hun bloed en vlees komt en omdat ze de kwaliteit van het vlees beïnvloeden, worden er vaak stoffen toegediend aan de dieren zodat hun stress voor het slachten bijna geen invloed op het vlees heeft.  Dat alles komt wel in ons lichaam! Gezond? Jij mag het zeggen.(https://www.kijkmagazine.nl/nieuws/waarom-heeft-stress-invloed-op-vlees/)

En wat te zeggen van onze aarde als wij allemaal over zouden gaan tot een vegan lifestyle? De verzuring zou drastisch afnemen, de ontbossing, het verschralen van de aardbodem. Doe je ogen eens dicht en denk eens aan onze aarde. Hoe een natuurlijke manier van leven ervoor zorgt dat alles dat groeit weer straalt, de grond zonder allerlei kunst en vliegwerk zijn gezonde voedingsstoffen terugkrijgt. De insekten zoemen, vogels zingen. Voel de frisse wind op je gezicht en bijt in gedachten in een tomaat die naar tomaat smaakt en ons alle mineralen en vitaminen geeft zoals ooit bedoeld was. Proef de zoet frisse smaak van een appel……..Heerlijk toch?

Maar voor veel mensen is de overstap naar een vegan lifestyle een mistig gebied. Je ziet wel vaag de contouren maar erg duidelijk zijn de stappen die je moet zetten niet. Is het genoeg om dan maar alle vlees, melk, kaas en eieren uit je dieet te schrappen? Krijg je dan geen tekorten?

Deze blog is bedoeld om jullie te helpen stap voor stap de vegan lifestyle in je leven te implementeren zonder tekorten in je lichaam te ervaren. En je hoeft echt geen kaas of vlees te missen. Ik ga jullie leren hoe je gemakkelijk vervangers kunt maken waarvan jij bepaalt wat erin zit en niet de grote voedingsindustrieën.

Mocht je vragen hebben dan kan je die altijd stellen middels een e-mailtje op jokuhgoesvegan@gmail.nl